Spel: Atlantis Rising

Afgelopen vrijdag heb ik met collega’s het spel Atlantis Rising gespeeld. Een cooperatief ‘worker-placement’ spel voor 1 tot 7 spelers.

Het speelbord bestaat uit 6 schiereilanden die elk bepaalde grondstoffen opleveren of waar je kaarten/poppetjes kunt scoren. Gedurende het spel zullen die schiereilanden langzaam onder water verdwijnen waardoor het steeds moeilijker wordt om aan je grondstoffen te komen.

Met de grondstoffen kun je onderdelen kopen van een machine. Zijn alle onderdelen gekocht voordat het hele eiland onder water is, dan heb je als groep gewonnen.

Iedere speler krijgt een rol toegewezen die speciale ‘krachten’ heeft waardoor je elkaar nodig hebt om het spel te kunnen winnen.

Uiteindelijk hebben we ongeveer 2.5 uur gespeeld en konden we het eiland in onze machine verlaten! Gewonnen!!

Vond ik het een leuk spel? Zeker! Door aan het begin van het spel bepaalde kaarten wel/niet in het spel te doen en door de juiste machine onderdelen te kiezen kun je de moeilijkheidsgraad van het spel aanpassen van beginner tot expert. Daardoor kun je het spel prima spelen met mensen die niet vaak spelletjes spelen maar ook met een groep doorgewinterde spelletjesfanaten blijft het een leuk en uitdagend spel.

Ga ik het spel kopen? Waarschijnlijk niet.. Als ik het nog een keer wil spelen kan ik het waarschijnlijk wel een keertje van collega Stefan lenen.