De laatste loodjes…

Nog een paar weken en het is Kerst. En ik kijk zooooo uit naar de kerstvakantie!

Op mijn werk is het druk. Mijn 4 projecten willen allemaal nog ‘even’ iets af krijgen dit jaar.

Voor 1 van mijn projecten heb ik een collega toegewezen gekregen die geen kennis heeft van SQL of ETL (de dingen die ik dagelijks gebruik). Hij heeft 4 weken de tijd gekregen om het een beetje onder de knie te krijgen, maar hij toont totaal geen inzet. Hij komt dagelijks te laat (30 tot 45 minuten) en als hij er is, dan voert hij niks uit.

Ik snap dat hij SQL niet kent en dat de tool SQL Server voor hem dus ook onbekend is. En dat als ik hem oefeningen geef om SQL te leren kennen (‘maak een query die alle data terug geeft van de Period tabel’) hij misschien niet weet waar hij moet beginnen. Maar als hij om 10 uur in de ochtend die oefening leest en ik kom om 2 uur ‘s middags vragen hoe het gaat met de oefeningen en ik zie dat hij nog geen query venster open heeft (omdat hij niet wist hoe dat moest), dan ga je toch gillen???

En terwijl ik dus ook nog allerlei werk bij andere projecten heb, moet ik mijn rust bewaren om deze collega te helpen. Wat mij betreft een hopeloos geval, maar mijn projectleider vindt dat ik hem nog een weekje de kans moet geven..

*zucht* was het maar kerstvakantie…