Handige app : Todoist

Ik gebruik inmiddels al een tijdje de app Todoist op mijn laptop en telefoon. Ik ben er ERG tevreden over!

Todoist is een app waar je al je todo’s in kunt zetten. Deze kun je indelen per project en binnen een project zelfs per sectie. Je kunt todo’s instellen die periodiek terugkomen (bijvoorbeeld: vogeltjes eten geven) of eenmalige todo’s.

Met filters kun je daarna een lijstje maken van de todo’s die je vandaag gepland hebt of de komende 7 dagen. Vink je een periodiek terugkerende todo af, dan verzet de app automatisch de datum naar de volgende keer.

Als je todo’s met een bepaalde tijd instelt, dan krijg je daar een half uur vantevoren een herinnering van. En omdat deze app niet alleen op mijn laptop maar ook op mijn telefoon draait, krijg ik op mijn telefoon pushberichten voor deze geplande afspraken. Superhandig!

Ik gebruik de app ook voor mijn werk waarbij ik samen moet werken met een collega. Hij heeft nu ook Todoist op zijn laptop waardoor we een gezamenlijke todo-lijst hebben en het dus heel makkelijk is om samen te werken.

De app is gratis maar als je meer projecten of filtermogelijkheden wilt hebben, dan betaal je 3 euro per maand. Volgens mij is er ook nog een 5 euro per maand variant waarbij je ook nog verschillende gebruikers kunt toevoegen, maar dat is voor normaal gebruik niet nodig.