Spiel 2019

Vandaag ben ik met collega Stefan naar de spelletjesbeurs Spiel 2019 geweest in Essen (Duitsland)

Stefan was er al vaker geweest maar ik had geen idee wat ik kon verwachten. Voor de entreeprijs van maar 17 euro leek het me wel leuk om het een keertje mee te maken.

Stefan reed ons naar Essen toe. Achteraf gezien hadden we beter meteen naar P10 kunnen rijden, dat had ons namelijk een uur gescheeld op zoek naar een parkeerplaats (die dus bij het beursgebouw allemaal vol waren). Maar dat mocht de pret niet drukken.

Rond 11:00 waren we dan toch eindelijk bij het beursgebouw. Er waren 6 grote hallen vol met spelletjesdistributeurs die hun spel kwamen uitleggen en natuurlijk verkopen.

Nieuwe spellen spelen met een biertje erbij

Gelukkig hadden Stefan en ik al een kortere lijst gemaakt zodat we niet elke stand af hoefde te gaan. Dan hadden we namelijk aan 1 dag niet genoeg gehad!!

Na zo’n 5 uur waren we alle 6 hallen door en vonden we het welletjes. Met deze buit gingen we terug naar huis!

De buit van Stefan en ik

Wat ik gekocht/gekregen heb:
– Obscurio : een bijna-coop spel voor 2 tot 8 spelers
– Dwar7s Duel : een twee persoons ‘worker placement’ spel. Dit spelletje kreeg ik gratis door het inleveren van een coupon.
– Trails of Tucana : een snel spel voor 1 tot 8 spelers.
– Deckscape : een escaperoom spelletje voor 1 tot 6 spelers.

Of ik volgend jaar weer naar Spiel ga? Ik weet het nog niet. Omdat de entree niet zo duur is, zou het zomaar kunnen dat ik volgend jaar weer ga. Maar ik heb het nu een keer gezien en dit is geen beurs waar ik meerdere dagen zou kunnen vertoeven.