Naar de kapper

Ik geloof dat ik voor het laatst naar de kapper ben geweest in 1993. Ik woonde nog bij een hospita in Strijp (Eindhoven) en ging naar een herenkapper. Die kon namelijk net zo goed puntjes knippen als een dameskapper, maar hij kon het wel voor de helft van de prijs!

De jaren erna ben ik eigenlijk altijd naar Kapsalon Mama gegaan. Gewoon op de keukentafel gaan zitten en met een goede schaar werden de punten van mijn lange haar weer geknipt. Soms een beetje meer, soms een beetje minder. Alles op dezelfde lengte dus verder geen model. Dat hoeft ook niet (vind ik) met het lange haar wat ik heb. Het zit eigenlijk toch altijd in een staart.

Sinds ik nu drie keer per week in een ziekenhuis bed/stoel moet liggen is het helemaal niet makkelijk om zo’n lang haar te hebben. Als het in een staart zit, dan ligt het niet lekker, en als ik het los heb dan lig ik erop.

Tijd dus voor een kortere coupe! Na op Pinterest wat ideeen opgedaan te hebben, heb ik vandaag de stoute schoenen aangetrokken. Voor het eerst in 21 jaar ga ik weer naar een echte kapper! Ik ben eigenlijk best nerveus, want ik heb dus ook al 21 jaar lang haar gehad. En dat ga ik nu veranderen.. Zou het mij eigenlijk wel staan???

Ach.. in het ergste geval loop ik een half jaar een beetje idioot rond en is het daarna wel weer lang genoeg om in een staartje te doen.

2 comments on “Naar de kapper

  1. Spannend! Een goede kapper zal je in ieder geval adviseren welke van de uitgezochte kapsels bij je gezicht en je haar passen. Morgen fotootje?