Een drukke hond?

Er zijn mensen die vinden dat onze Diezel een drukke hond is. Diezel is inderdaad erg aanwezig als er bezoek binnen komt. Hij probeert de aandacht te trekken van de bezoeker door rond de benen te springen en zijn dansje uit te voeren.

Meestal is even over zijn koppie aaien voldoende en binnen 5 minuten is Diezel weer rustig en zoekt hij weer een plekje op om te gaan liggen.

Laatst vertelde Peter hoeveel uur een hond eigenlijk gemiddeld slaapt per dag : puppies 18-20 uur per dag, grote/oude honden 16-18 uur per dag en de rest slaapt 12-14 uur per dag.

Wow, 16-18 uur per dag…. Dat redt Diezel denk ik wel! Zonder bezoek komt Diezel even knuffelen op de bank waarna hij in slaap valt. Het wordt hem te warm, hij springt van de bank, gaat op de grond liggen en valt weer in slaap. Hij hoort wat ritselen, is klaarwakker, rent door de kamer om te kijken of er iets te halen valt, is moe, kruipt zijn mandje in en hij slaapt weer. Als we naar bed gaan dan gaat Diezel ook altijd mee en meestal slaapt hij alweer voordat wij het licht uitdoen.

Af en toe dan ligt hij ook echt te dromen: zijn ademhaling gaat sneller, hij trekt met zijn pootjes alsof hij hard aan het rennen is (met zijn pootjes in de lucht) en hij gromt of blaft. Dat vind ik het schattigste.

Maar ik kan ook smelten van een Diezel die op mijn schoot kruipt om gekriebeld te worden en tijdens het kriebelen in slaap sukkelt. Het is toch mooi om te zien dat zo’n beestje mij volledig vertrouwd dat hij veilig is en dus gewoon kan gaan slapen?