Dilemma…

Ik zit op mijn werk met een dilemma…

Vorig jaar oktober heb ik een beheer-klusje aangenomen voor 20 uur per maand. Ik ben toendertijd ongeveer 2 weken bezig geweest om de ontwikkel- en testomgeving te installeren (lees: puzzelen, wat ik vervolgens natuurlijk niet gedocumenteerd heb). Daarna zijn er precies 0 incidenten geweest en heb ik twee verzoeken gehad om gebruikers toe te voegen aan de productie-omgeving waar ik niet eens bij kan.

In april van dit jaar kreeg ik het verzoek om de ontwikkel- en testomgeving te migreren omdat het nog op Windows 2008 geinstalleerd was en dat zou eind dit jaar uit beheer gaan. Een eerste migratie mislukte volledig : je kunt blijkbaar een geinstalleerde SharePoint server niet migreren. Er moest dus een nieuwe server worden ingericht. En blijkbaar had dat niet veel prioriteit maar dat vond ik niet erg : ik had namelijk helemaal geen zin om weer 2 weken te moeten puzzelen om die applicatie geinstalleerd te krijgen..

Afgelopen vrijdag kreeg ik het sein: de nieuwe server was ingericht. Ik kon beginnen met het installeren van de klantspecifieke dingen.
… Joepie…

Afgelopen vrijdag moest ik (zoals gewoonlijk) ook mijn uren voor de week boeken. Ik zag toen dat mijn uren-code voor dit project maar tot 21 okt loopt. Dus ik stuur de contractmanager een mailtje dat ik binnenkort geen uren meer kan schrijven.

Vanochtend lees ik zijn reactie : het contract was een 1-jarig contract en dat loopt dus 21 okt af. Hij zou de klant moeten vragen voor een officiƫle verlenging.

Mijn dilemma : ga ik nu nog migreren of niet? Ik denk dat ik het nog maar een weekje laat liggen (het ligt toch al vanaf april) en eerst maar eens afwacht of het contract nog doorgaat…