Pedicure

Gisteravond heb ik voor het eerst een pedicure-behandeling gehad.

Mijn zus had gezegd dat zo’n behandeling best wel lekker is. Bovendien was ik het beu dat mijn linker grote teen om de zoveel maanden geirriteerd en rood is omdat de teennagel daar mijn vel in wil.

Sinds ik een tijdje geleden steunzolen heb gekregen zijn de drukpunten onder mijn voeten ook veranderd. De eelt onder mijn voeten is weggegaan maar er is ergens anders weer eelt ontstaat.

Tijd dus om een professional naar mijn voeten te laten kijken!

Ik mocht op een verhoging gaan zitten waarna ik mijn voeten in een warm bad met wat lekker geurend badzout kon doen. Nadat mijn voeten daar lekker in gesopt hadden ging de pedicure aan de gang : nagels knippen, frezen (waaaaaaah, dat kietelt!!) en polijsten. Daarna werd de nagelomgeving schoongemaakt (het leken van die tandartshaakjes, maar dan minder spits). Het teveel aan eelt werd verwijderd en tot slot werden mijn voeten ingesmeerd met een verzorgende voetencreme.

Een kleine drie kwartier later was de behandeling klaar en kon ik met mooi geknipte teennagels en zachte voeten weer naar huis.

Het was af en toe wel wat gevoelig (vooral bij die ene teennagel die de neiging heeft mijn teen in te groeien), maar al met al vond ik het wel een ontspannen sessie. Ga ik het weer doen? Hoogstwaarschijnlijk wel!