Week tegen de eenzaamheid

Een tijdje terug stond op Facebook een oproep van Project Postmaatje voor mensen die het leuk zouden vinden om een kaartje te sturen naar eenzame mensen in Nederland tijdens de week van de eenzaamheid.

Nu maak ik voornamelijk kerstkaartjes, maar ik vond dit zo’n goed initiatief dat ik me opgegeven heb. En zo kreeg ik afgelopen vrijdag een email met daarin 3 beschrijvingen van een gezin/persoon en hun postadres erbij.

Vandaag moest ik dus aan de knutsel om drie kaartjes te maken. Ik vond het nog best lastig, want wat zet je nu op een kaart voor iemand die eenzaam is omdat ze 2 jaar geleden haar man heeft verloren? Of iemand die zo slecht ziet dat ze niet meer naar buiten durft?

De opdracht van de post was een steuntje in de rug. Geen nadruk leggen op de eenzaamheid maar juist positief : we denken aan je!
En daarmee kon ik wel wat! Ik heb besloten om er een herfst-kaartje van te maken met de tekst “Hello, ik denk aan je!”.

Hopelijk krijgen deze eenzame mensen (en dat zijn niet alleen ouderen!) een heleboel post van allemaal onbekende mensen en voelen ze zich eventjes minder alleen!

Ik weet niet of je je nog kunt opgeven voor deze actie maar Postmaatje heeft vaker acties waarbij ze adressen geeft van mensen die het verdienen om een kaartje te krijgen. Dat kan zowel eenmalig zijn (zoals de actie waar ik aan meedeed) of voor een schrijfmaatje.

Binnenkort zal er wel een oproep komen om kerstkaartjes te schrijven en daar ga ik in ieder geval aan mee doen!