K3 bij Margriet

Afgelopen vrijdag had ik weer een K3-avond bij Margriet. Margriet is Stampin Up demonstratrice en ze had een workshop voorbereid voor een kerst-kaart met spullen uit de nieuwe herfstcatalogus.

Los van het feit dat ik dus nu de nieuwe herfstcatalogus in huis heb, heb ik dus ook een avondje lekker kaart-geknutseld.

Kerstkaart van de workshop

De basis is een witte kaart. Daarop zit een lichtblauwe (Seaside Spray) ondergrond waarop weer een witte kaart zit. Die bovenste is eerst gestanst om de plastic bol door te kunnen steken en daarna met een embossingfolder bewerkt zodat er een stenenpatroon zichtbaar werd.

Achter de plastic bol zit een gestempelde sneeuwman en in de bol zitten glitters en sequens zodat je een echte schudkaart hebt. Om het geheel af te maken heb ik uit het lichtblauwe kaartkarton ook nog een basis voor de bol gestanst die ik met een sponsje en inkt wat accent heb gegeven. Daaromheen zit een leuk lintje en om het af te maken staat er ook nog een gestempelde sneeuwman naast.

Ik vind het op zich een aardig kaartje geworden (ik heb wat minder foam gebruikt zodat hij minder dik werd). Maar dit soort kaarten zijn moeilijk te versturen via de post (het ‘glaasje’ breekt als het in een gewone envelop gaat) en ik vind er ook redelijk wat bewerkingen aan zitten.

Al met al wel leuk om te maken in een workshop, maar ik ga hier niet meer kaarten van maken.

One comment on “K3 bij Margriet