Girlfight!

De laatste tijd is een van onze twee cavia’s veel aan het krabben. Zo erg dat haar huid kapot is waardoor krabben nu zo pijnlijk is dat ze het uitgilt (lees: piept!)

Vorige week maandag waren we al met Cherry en Izzy naar de dierenarts geweest. Cherry heeft namelijk nergens last van en Izzy heeft overal wondjes en krabt veel. De dierenarts had beide cavia’s bekeken en zijn vermoeden was dat Cherry Izzy bijt. Maar mocht het krabben niet overgaan, dan konden we misschien een anti-parasiet/bacterieel middel in hun nek druppelen.

We zien de twee cavia’s nooit ruzie maken, hooguit een keertje mopperen naar elkaar. Dus afgelopen zaterdag hebben we beide cavia’s behandeld tegen schurft, mijt en andere ziektes die vaker bij cavia’s voorkomen. Het leek wat beter te gaan, maar zondag begon Izzy weer klagend te piepen en veel te krabben.

En dus zijn Peter en Pris maandag maar weer naar de dierenarts gegaan. Dit keer was het een andere dierenarts en ook hij heeft de vacht van beide cavia’s goed bekeken. Nu waren er bij Izzy duidelijk bijt-wondjes te zien!

Cherry bijt dus toch Izzy, ook al zien we het nooit!

Tijd dus om de twee dames apart te zetten. De grotere kooi hebben we al in huis alleen moet Peter er nog een tussenschot in zetten. Tot die tijd zit Izzy in de grote kooi en moet Cherry in de oude kooi blijven. Hopelijk genezen de wondjes nu vlug en hebben we binnenkort weer twee blije cavia’s!