Een nieuwe vouwwagen

In de zomervakantie hebben we besloten dat het tijd werd voor een nieuwe vouwwagen. Ons 20 jaar oude ‘ vouwke’ liet ons duidelijk weten dat ze haar beste tijd had gehad.

Niet dat de wagen lekt, maar het opzetten werd steeds meer een gedoe vanwege de slechte ritsen die erin zaten.

En dus zijn we in de zomervakantie nog gaan kijken voor een nieuwe vouwwagen. In eerste instantie hebben we zelfs even gekeken naar een vouwcaravan, maar deze worden blijkbaar niet meer nieuw gemaakt. En de oude Paradiso’s die nog rondrijden zijn ook al bijna 20 jaar oud. Ze zagen er leuk uit, maar met die leeftijd had ik er geen goed gevoel bij.

Daarom zijn we ook bij de Vouwwagenspecialist in Boxtel gaan kijken naar nieuwe vouwwagens. Ons leek de Camplet wel erg handig : een vast deksel welke je openklapt waarna je een stukje buis van 30 centimeter tussen twee buizen schuift waarna je het slaapgedeelte inclusief voortent in een keer openklapt. Ideaal!!
Maar het slaapgedeelte was wel erg krap (of Peter en ik zouden apart moeten gaan liggen) en dan lag je niet op een lattenbodem. De keuken was ook wel een achteruitgang ten opzichte van ons ‘vouwke’.

Toen we vervolgens doorliepen om bij de Combi Camp te kijken bleek dat de dingen waar wij met onze Combi Camp tegenaan liepen bijna allemaal verbeterd zijn. De ruimte onder het bed is vergroot, De ritsen zijn een stuk robuuster en je hoeft niet meer met het voortentdoek te tillen en sjorren om de stokken door de voortent te duwen. Je zet gewoon eerst alle stokken neer en drapeert daar de voortent over! Ook zijn de mogelijkheden om te ventileren verbeterd. Het bed met lattenbodem is nog steeds riant en de keuken ziet er ook vertrouwd uit en had duidelijke verbeteringen (de ladenmandjes zijn vervangen door houten lades).

Kortom. Het zou toch weer een nieuwe Combi Camp worden. Maar een paar weken later zou het nieuwe model op de markt komen en daar wilden we graag nog even op wachten.

Tot vandaag!

We hebben het nieuwe model bekeken en ik vind hem helemaal geweldig! Mooie ronde vormen, een grote disselbak, enorm veel ruimte onder het bed, een vernieuwde keuken en mogelijkheden om zijwanden als windscherm te gebruiken.

Onze oude keuken

Vooral de keuken is flink vernieuwd. Het gasstel en wasbakje hebben nu een afdekplaat. Daardoor is wel het plankje boven de keuken gehalveerd (maar die werd tijdens het koken toch gloeiend heet, dus eigenlijk kon je daar niks zetten).

De nieuwe keuken

We moeten alleen even bedenken waar we nu het koffiezet apparaat neerzetten…

Owja.. op de foto bovenin zie je links het model dat we uitgekozen hebben, maar dan wel in de kleurstelling van de vouwwagen die er rechts naast staat