Glamping in de Achterhoek

Gistermiddag zijn we teruggekomen van een 5 daagse vakantie op Parkcamping de Graafschap in Hummelo.

Of eigenlijk lag de camping dichter bij Doetinchem, maar dat maakt eigenlijk niet zoveel uit. We hadden de camping eigenlijk pas geleden pas gevonden, voornamelijk omdat het dicht in de buurt was (met een vouwwagen achter de auto zo’n 2 uurtjes rijden) EN omdat er prive sanitair was. En vooral dat laatste wilden we graag eens uitproberen.

Wat een luxe! Je eigen douche, toilet en wastafel een paar passen van je vouwwagen vandaan! En bijkomend voordeel : wij hadden de enige sleutel dus als we weg gingen konden we er zelfs wat waardevolle spullen in kwijt!

Ons vouwke

Zondag zijn we vertrokken en hebben we de vouwwagen opgebouwd. Ons ‘vouwke’ wordt echt oud en dat merk je aan de ritsen die allemaal niet meer zo soepel gaan. Het was dus toch nog even 1.5 uur doorwerken voordat we echt stonden. De haringen hebben we vervolgens maar na het eten gedaan want het was nog warm ook. Ook Priscilla’s tentje was toen opgezet. De rest van de dag hebben we wat gelezen en gepuzzeld.

De walrussen in het Dolfinarium

Maandag zijn we naar het dolfinarium in Harderwijk gereden. Ik was er nog nooit geweest en ik denk dat ik het nu ook wel gezien heb. Eigenlijk is het meeste alleen maar via een ‘show’ te bekijken waardoor je telkens in wachtrijen moet gaan staan om bij een volgende show aanwezig te kunnen zijn. En nu ik de zeeleeuwen, walrussen en dolfijnen heb zien duiken, rollen, vin flapperen en met een bal spelen heb ik het wel weer gezien. Het was leuk om een keer te zien hoor!! En ik vond het ook fijn dat niet alles in de knallende zon was (gelukkig had ik me ingesmeerd met factor 30!). Maar ik ga een volgende keer geen 30 euro meer betalen om ze nog een keer te zien.

Doetinchem

Dinsdag zijn we gaan shoppen in Doetinchem. Wat een leuk stadje is dat! Vlak bij het centrum kun je je auto parkeren voor maar 4 euro per dag. Je loopt vervolgens zo het centrum in en daar is een heel gevarieerd aanbod aan winkels : uiteraard kleding, maar ook huishoudelijke artikelen, boeken, schoenen, sieraden, brillen, noem maar op!. En in het centrum ligt een plein vol met kroegjes en eettentjes.

Woensdag was het weer een stuk minder : veel bewolking en buien. En dus zijn we met de auto naar Vierhouten gereden om daar diep de bossen in te gaan naar het Verscholen Dorp. Op dit moment zijn het nog maar 3 hutten die half onder de grond liggen waar in de Tweede Wereldoorlog onderduikers verscholen zaten.

Het verscholen dorp in Vierhouten
Bedden en een tafel in de hut

Ik had hier nog nooit van gehoord, maar eigenlijk bleven er steeds mensen komen en gaan. Niet dat het er druk was, maar terwijl wij er aankwamen gingen er net twee gezinnen weg en toen wij vertrokken kwam er weer een gezin aan.
Het rondje langs de 3 overgebleven hutten duurt trouwens maar een kwartiertje maar het is toch weer een stukje Tweede Wereldoorlog geschiedenis waar ik niks van wist en dus nu wel!

‘s Avonds hebben we een restaurantje bezocht waar we lekker gegeten hebben waarna het koud was in de vouwwagen! De andere avonden viel het erg mee, maar deze avond was het ERG koud.. En dus ben ik maar vroeg onder de dekens gegaan.

En donderdag moesten we alweer inpakken! In ongeveer 1.5 uur tijd hadden we alles weer ingepakt en waren we klaar om weer te vertrekken. Ik vond het erg luxe om eigen sanitair dicht in de buurt te hebben. Een volgende keer kom ik graag nog een keer terug naar deze camping. Ik kies dan wel een plek uit die in de ochtend schaduw heeft, want dat heb ik deze vakantie wel gemist. En ik zorg dat ik wat beter voorbereid ben over wat er in de omgeving te zien is. Ik heb namelijk het idee dat we nog lang niet alles uit de buurt daar hebben gezien!