Bijna!

Na bijna 3 jaar geen verwarming te hebben gehad in mijn badkamer leek het er op dat dit aankomende vrijdag eindelijk zou gaan gebeuren.Alles was geregeld: de verwarmingsmonteur zou het water laten aflopen en de radiator aansluiten en daarna zou iemand van de technische commissie van onze flat het water weer aanvullen.

Totdat ik afgelopen vrijdagavond een telefoontje kreeg. Omdat we nog in het stookseizoen zitten lopen de waterpompen nog. En met een flat van 8 verdiepingen hoog kan je je voorstellen dat er een redelijk grote waterdruk op zit. Als ik (of de monteur) dan een hele tak zou laten leeglopen, dan zou dat een behoorlijke terugval in de waterdruk veroorzaken waardoor er een ernstige storing in het verwarmingssysteem zou ontstaan. Oftewel: het leeg laten lopen van de verwarmingsbuis was geen optie.

Omdat bevriezen volgens de verwarmingsmonteur ook niet ging omdat de pompen nog lopen (dan blijft er warm water circuleren wat je nooit bevroren krijgt) is de enige oplossing om maar te wachten tot het mooi weer wordt.

Want dan zal het hele verwarmingssysteem uitgezet kunnen worden en kan de verwarmingsmonteur eindelijk aan de gang.

En dan zul je zien dat ik die verwarming nooit aan ga zetten….