Van Windows 7 naar Windows 10

Morgenvroeg gaat mijn werklaptop gemigreerd worden van Windows 7 naar Windows 10 en ik vind het maar niks.

Het grootste issue is dat ik een backup moet maken van al mijn data maar ik weet niet of ik nu alles heb. En de harddisk krijgt waarschijnlijk een format voordat de migratie begint. Dus alles wat ik nu niet meeneem ben ik voor altijd kwijt.

En dan is er natuurlijk nog de ellende van alles weer terugzetten zoals ik het graag wil. Allerlei applicaties die ik in de loop der tijd geïnstalleerd heb die ik misschien niet meer terugkrijg op Windows 10…

Het goede nieuws is dat ik na die migratie niet meer hoef te werken de volgende 4 weken dus ik zou natuurlijk een dagje aan de herinrichting kunnen werken in mijn vakantie. Aan de andere kant.. werk=werk en vakantie=vakantie!

*zucht*

En nu maar hopen dat het morgen gewoon soepel verloopt zodat ik rond de middag al een berichtje hier kan zetten dat het al gelukt is.. We gaan het zien!

One comment on “Van Windows 7 naar Windows 10

  1. Mijn laptop draait en als ik op mijn werk zou zitten zou ik alles ook weer kunnen doen. Maar vanuit huis werkt de verbinding naar de netwerkschijven nog niet.. Volgens de helpdesk zou dit nog minstens 8 uur gaan duren (mijn laptop is nog steeds bezig met vanalles te installeren). Daar ga ik dus niet op wachten!!

    “Leef oprecht en zonder zorgen, wat niet af komt is voor …..14 augustus!!”