Open dag bij Goudsmit Magnetics

Afgelopen zaterdag vierde Goudsmit Magnetics in Waalre haar 60e bestaan. Dat deden ze onder andere met een open dag.

En dus zijn Peter, zijn broer Jos, Priscilla en ik zaterdag naar deze open dag gegaan. Peter gaf zelf de rondleiding, de route was wel uitgestippeld. Het handige is dat Peter op een aantal afdelingen zelf al had gewerkt. Maar nu hij in het magazijn werkt komt hij ook op de andere afdelingen. En dus kon hij overal wel wat over vertellen.

Goudsmit Magnetics is dus een bedrijf wat ‘vanalles doet’ met magneten. Niet alleen voor de voedselindustrie (denk aan het verwijderen van metalen deeltjes uit voedsel voordat het verpakt wordt) maar bijvoorbeeld ook voor de afvalverwerkingsindustrie (het scheiden van verschillende soorten metalen).

Helemaal rechts op de foto de ‘pausmobiel’
waarmee Peter door de gangen crosst.

Uiteindelijk kwamen we ook op Peters domein: het magazijn. Eigenlijk is daar niks bijzonders aan te zien. Gewoon stellingen vol met ‘dingen’. Maar Peter heeft het ontzettend naar zijn zin daar en dat is natuurlijk het belangrijkste!

Tot slot kregen we nog wat demo’s over het magnetiseren en demagnetiseren van magneten. Ik mocht de magneet houden als ik hem van de metalen plaat af kon halen. Nou, dat is een uitdaging die ik natuurlijk niet mocht verliezen!! En dus hebben we nu een extra sterke koelkastmagneet 🙂