Een lekkage

Vorige week donderdag was onze nieuwe buurman behoorlijk aan het slopen in zijn huis. Diezelfde dag ontdekten wij een plasje water bij onze ‘gezamenlijke’ muur.

Waarschijnlijk was het toevallig dat het op dezelfde dag was, maar gisteren zijn we toch verder gaan uitzoeken waar dat water vandaan kwam. Dat was namelijk niet echt duidelijk. Nadat we het eerste plasje water hadden opgeveegd ontstond er niet gelijk weer een nieuw plasje.

En dus moesten de buro’s in de woonkamer gisteren aan de kant zodat we eindelijk goed erachter konden kijken. De plinten aan die muur konden in ieder geval weg. Dat waren namelijk van die ‘karton met plastic’ plinten waarbij het water het karton in getrokken was.

De muur was ook vochtig, maar er ontstond dus niet echt een plasje water. Bestudering van de watermeter liet zien dat er toch ergens water weglekte want in 10 minuten tijd was de watermeter toch een beetje vooruitgekropen.

Uiteindelijk heeft Peter een klein stukje van de oude waterleiding blootgelegd en toen zag je duidelijk een plasje water ontstaan. OK, dus de lekkage zit ergens tussen waar de waterleiding de muur ingaat en er 1.5 meter verder bij de vloer weer uit komt.

Vanavond moeten we dus die 1.5 meter leiding blootleggen en kijken waar het lek zit. Hopelijk is het daarna vlug verholpen.

De nieuwe waterleiding

[Update 17 mei] Nadat Peter donderdag de waterleiding had vrij gekapt was het vlug duidelijk waar het lek zat. Uit een T-koppeling spoot werkelijk het water uit. Vrijdag middag kwam gelukkig de loodgieter en die heeft het oude T-stuk weggezaagd en er een gloednieuwe koppeling gemaakt. Het bleek dat er aan de achterkant van een van de koppelingen helemaal geen soldeertin zat. Waarschijnlijk heeft het breken van de buurman dus toch wel invloed gehad, maar het was gewoon al een tikkende tijdbom.

Vrijdag avond laat merkten we toch nog 1 drupje water op de nieuwe koppeling dus maandag laten we de loodgieter nog een keer terugkomen om het echt helemaal waterdicht te maken.