Top 5 spellen van dit moment

Ik heb een aantal spellen die ik erg leuk vind om te spelen. Hieronder mijn top 5.

Patchwork

5. Patchwork

Patchwork is een leuk spel voor 2 personen. Je hebt elk een speelbord en daar moeten de stukken ingelegd worden die je koopt. Het lijkt dus ook een beetje op Tetris 🙂 Het lastige in dit spel is om een goede mix te vinden tussen stukken te kopen die weer veel geld opleveren of stukken te kopen die niet veel geld opleveren, maar die er wel voor zorgen dat je meer stukken kunt/mag kopen. Ik heb dit spel een aantal keer met mijn moeder gespeeld en zij is er duidelijk beter in dan ik!

Ganz schön clever

4. Ganz schön clever.

Ganz schön clever is een dobbelspel voor 1 tot 4 spelers met wat Yatzee achtige componenten. Je dobbelt met 6 gekleurde dobbelstenen en streept in jouw beurt af welke score je met je dobbelstenen hebt gehaald. Je medespelers mogen dan met het restje dobbelstenen wat je niet gebruikt hebt ook nog iets afstrepen op hun scoreblad. Na een aantal rondes (afhankelijk hoeveel spelers er meedoen) tel je je score bij elkaar op en komt er een winnaar uit.

Fluxx

3. Fluxx

Fluxx is een kaartspel voor 2 tot 6 spelers waarbij de basisregel is : pak een kaart, leg een kaart. Maar die regels veranderen gedurende het spel omdat er dus ook kaarten bij zitten waarbij je de regels kunt veranderen. Maar ook kaarten die het doel van het spel veranderen. Dat levert een komisch spel op.

Camel Up

2. Camel Up

Camel Up is een gokspel waar 5 kamelen een ronde racen en waarbij je moet gokken wie de race wint. Het spel kan met een uitbreiding erbij door 2-10 personen gespeeld worden. Het grappige aan dit spel is dat de kamelen op elkaar kunnen stapelen waardoor het vaak niet heel duidelijk is wie de race gaat winnen. Want op de rug van een kameel kan een andere kameel meegenomen worden en ineens voorop liggen.

1. The Mind

The mind is een cooperatief spel voor 2-4 spelers (maar met 5 kan ook nog wel). Het spel heeft 100 kaarten genummerd 1 tot en met 100. Zonder te zeggen welke kaarten je in je hand hebt gekregen (ieder level krijg je 1 kaart extra) moet je er voor zorgen dat er een gezamenlijke stapel op tafel komt van laag naar hoog. Het klinkt niet heel spannend, maar als je echt niks mag zeggen en het lukt om bijvoorbeeld 3 opeenvolgende getallen in de goede volgorde op tafel te krijgen, dan is dat een enorme kick!

The mind

Ik heb nog een aantal nieuwe spellen liggen die ik nog niet gespeeld heb. Dus deze lijst kan zomaar nog veranderen. Ik zal later dit jaar eens kijken of ik er een top 10 van kan maken.