Mini-frittata’s

Ik eet al een tijdje nog maar amper brood als ontbijt en lunch. Gisteravond heb ik mini-frittata’s gemaakt die ik vandaag als lunch ga eten.

Een frittata is eigenlijk een dikke omelet gevuld met groenten. Een mini-frittata is een omelet in cup-cake formaat.

Ik heb gisteravond 9 mini-frittata’s gemaakt. De eerste 4 heb ik gevuld met een mengsel van gebakken ui en courgette en de andere 5 met een mengsel van sugarsnaps, broccoli (beide even geblancheerd) en kleine blokjes oude kaas. Vervolgens heb ik 4 eieren geklutst met een flinke scheut melk en over de 9 gevulde cup-cake bakjes gegoten totdat de bakjes vol zaten.

Dit ging ongeveer 20 minuten de voorverwarmde oven in (180 graden). Vervolgens heb ik het blik iets af laten koelen waarna ik de mini-frittata’s eruit heb gehaald.

Tips voor een volgende keer :
– het blik alleen met olijfolie invetten is niet voldoende, dus gewoon cupcake-vormpjes gebruiken of een stuk ovenpapier in ieder bakje doen.

Ik heb de eerste mini-frittata’s inmiddels op. Ik heb ze gecombineerd met wat knackebröt zodat ik ook genoeg vezels binnenkrijg. Ik vond de courgette/ui combinatie een beetje flauwtjes. Maar de broccoli/sugarsnaps/oude kaas variant was een stuk beter. Waarschijnlijk omdat de oude kaas net wat meer smaak afgeeft (want zouter is!!).
Ik ga ze niet wekelijks maken, maar ik vind het in ieder geval weer een leuke afwisseling van mijn broodloze lunches.

Mocht je een andere lekkere combinatie weten, dan laat het hieronder maar weten!