Mijn APK

Gisteren ben ik op jaarcontrole geweest in het UMC Ziekenhuis Maastricht.

Omdat ik blijkbaar geen bloedprik-papieren mee had gekregen de vorige keer moest ik ze eerst nog ophalen bij de Poli Interne ziekten (waar Nefrologie bij hoort). Ik kon ze op zijn vroegst om 8 uur ophalen, maar de balie-medewerkster was een beetje knorrig dat ik er dus om 8 uur stond. Ze kwam net aan op haar werk en had haar vest nog niet aan, de computer stond nog niet aan, …. <moppermopper>.

Om 8:10 had ik dus mijn papieren waarmee ik naar de prikpoli kon om daar mijn buisjes op te halen waarmee ik naar de dialyse afdeling kon.

Daar kwam ik om 8:15 aan. De prikdame vond het nodig om eerst op zoek te gaan naar een andere kruk anders kon ze niet goed prikken. En dus was het 8:27 toen ik geprikt en het prikgaatje afgedrukt had (dat moet bij mij langer omdat ik een kunststof vat heb waar in geprikt wordt).

Vervolgens was het weer vlug terug naar de prikpoli om de volle bloedbuisjes in te leveren waarna ik om 8:30 bij het Hart en Vaatcentrum stond : “ik heb NU een afspraak voor een echo!”.

Gelukkig had ik nog net tijd om mijn pilletje in te nemen! (En daarna moet ik nog een uur wachten voordat ik mag eten.)

De echo ging verder prima. De vernauwing in mijn schouder is niet erger geworden waardoor de hoeveel bloed die door mijn shunt stroomt ook niet verminderd is. De echo-mevrouw had dus niet het idee dat mijn shunt binnenkort dicht zou gaan. Ik kon volgend jaar weer terug komen.

Daarna was het even wachten totdat ik bij de nefroloog terecht kon. Hij had nog niet alle bloeduitslagen binnen, maar wat hij had zag er goed uit. Dus na wat gemopper over dat ik ‘maar’ 2.5 kilo was afgevallen en dat mijn bloeddruk te hoog was (ja, na dat gemopper over mijn gewicht krijg je dat!) kon ik weer gaan!

En zo stond ik om 11 uur alweer buiten en kon ik de rest van de dag lekker doen wat ik leuk vond!