HIO Weekend 2019

Gistermiddag zijn we teruggekomen van het HIO Weekend 2019. Deze keer sliepen we in de Cornelishof in Asenray (Roermond).

— Vrijdag —

We konden vanaf 15:00 in de huisjes terecht, maar omdat Peter geen vrij kon nemen kwamen we pas na het avondeten aan. De rest van de vriendengroep had al gezamenlijk pasta gegeten.

We hebben twee huisjes met elk 12 slaapplaatsen. Wij krijgen slaapkamers toegewezen in het ‘avond-huisje’ waar ‘s avonds de volwassenen in de huiskamer zullen zitten. In het ‘ochtend-huisje’ slapen de meeste kinderen en daar zal het in de ochtend dus al rumoerig zijn. In dat huisje zal ook gegeten worden dus in ons huisje zal het in de ochtend rustig zijn.

We kletsen nog tot laat in de avond en gaan dan slapen.

— Zaterdag —

Camel Up

Nadat ik wakker geworden ben van de haan en koeien op de boerderij ga ik naar het andere huisje waar het ontbijt bijna klaar is. Na het ontbijt laten we de kinderen spelen op het grote grasveld achter de huisjes terwijl ik een spelletje Camel Up speel.

‘s Middags gaan we naar Kasteel de Keverberg in Kessel voor een speurtocht naar het geheim van de baron die hier als laatste gewoond heeft. Het is een tocht met allerlei opdrachten in en rond het kasteel.

Uitzicht vanaf het kasteel op de Maas

– Met een metaaldetector moet een route door de kasteeltuin gevonden worden. Dit levert uiteindelijk 8 letters op.
– De foto-speurtocht door het centrum levert 10 letters op (plus een lekker ijsje bij Clevers)
– De legpuzzel levert 2 letters op die met een blacklight zaklamp gevonden moeten worden op de puzzel
– De video in de kelder van het kasteel brengt ons naar de stalen kist waar de baron gevonden is en ook daar vinden we met de blacklight zaklamp 2 letters
– Tot slot kunnen we op de zolder van het kasteel een maquette bekijken van het kasteel waar wat punten gemarkeerd zijn. Deze 4 punten moeten we in het echt ook bekijken want daar staat weer een letter.

Op deze manier vinden we 26 letters waarmee we de code kunnen ontcijferen waarop het geheim van de baron staat!

Lou en Felix zijn de BBQ Masters

We doen uiteindelijk zo’n 3 uur over de hele speurtocht, maar het is wel een leuke manier om het kasteel te bezichtigen en een rondje door het dorp te maken.

Eenmaal terug bij de huisjes wordt de BBQ opgestookt voor het avond eten.


Level 8 : Out of Body aanwezigheid bereikt met nog 1 leven over en 1 ‘werp-ster’

Na het eten buiken we uit in het ‘avondhuisje’ waar Lou, Ingmar, Edwin en ik nog een spelletje The Mind spelen.

Voor het allereerst winnen we dit cooperatieve spel! De bedoeling is om zonder te zeggen welke nummers kaarten je in je hand hebt een gezamenlijke stapel te maken van laag naar hoog. En dat valt niet mee als je soms een sprongetje moet maken en er daarna meerdere mensen denken de eerstvolgende kaart in hun handen te hebben!

— Zondag —

Ik slaap wat langer uit want de zaterdag was erg vermoeiend met zoveel volwassenen en kinderen om me heen. Terwijl de rest van de groep nog een wandeling gaat maken ruimen Peter, Priscilla en ik alvast het avond-huisje op en verplaatsen al het eten en drinken wat over is naar het andere huisje.

De laatste gezamenlijke lunch wordt nog gegeten waarna we weer moeten inpakken. De overgebleven boodschappen worden verdeeld en alles wordt netjes achtergelaten.

Tegen 16:00 zijn we thuis van een weekend met prachtig weer! Omdat we geen zin hebben om nog te koken gaan we uit eten bij restaurant de Driesprong. En tegen 21:00 lig ik doodmoe in bed!