Wandelen langs de Tongelreep

Gistermiddag zijn Peter en ik weer gaan wandelen. Deze keer begon de route in Achelse Kluis en ging langs de beide oevers van de Tongelreep.

In eerste instantie vond ik het niet zo’n leuke route. Het eerste stuk ging over asfalt langs een drukke weg. Maar uiteindelijk kwamen we wat meer in de natuur terecht en liepen we door een berkenbosje (ik heb volgens mij nog nooit zoveel berken bij elkaar gezien zonder dat er een andere boom tussen stond!). Daarna liepen we door een den- en sparrenbos en vervolgens kwamen we op de hei terecht. Oftewel : behoorlijk wat afwisseling!

Rode draad door de wandeling waren de verschillende beekjes en stroompjes die aftakken van de Tongelreep. Via de meest vage soorten bruggetjes (stapstenen, verrotte planken en gelukkig ook een fatsoenlijke loopbrug) ging het telkens het water over.

Op dit moment was het beekje droog

Uiteindelijk zijn we nog ergens verkeerd gelopen want we kwamen in een weiland uit waar geen hek aan was waar we door konden. Ook waren we de wegwijzerbordjes kwijt, dus besloten we maar over de draad heen te klimmen. Dat bleek nog even spannend omdat het schrikdraad was! Maar gelukkig stond er niet veel stroom op en kon je het dus amper voelen.

En voor de volledigheid: deze route was iets meer dan 6 kilometer lang. Inclusief fout lopen..


De volgende keer dat we hier lopen zullen we de route met de klok mee lopen, dan weten we ook meteen waar we in de fout zijn gegaan 😉