Dagje nostalgie in de Efteling

Gisteren zijn Sandra en ik naar de Efteling geweest. Dankzij een goede aanbieding van de ANWB kostte het kaartje ons nu maar 20 euro per persoon en was het parkeren gratis.

Het park ging om 10 uur open en niet lang daarna kwamen wij daar aan. We zijn meteen doorgelopen naar Droomvlucht (zie paarse pin op onderstaande plattegrond). De wachttijd van ongeveer 30 minuten viel mee.

Plattegrond Efteling
Vanuit de Gondola zagen we de Pagoda al de lucht ingaan.


Daarna zijn we doorgelopen naar het restaurant bij Vogel Rok in de buurt omdat ik nog wat lunch wilde halen.

De wandeling ging verder naar de groene pin waar we de Gondola’s ingestapt zijn zodat we daar lekker rustig konden lunchen. Iets wat ik op Tienertoer ook gedaan had.

Na de lunch gingen we de Pagode in voor een mooi uitzicht over het park.

Uitzicht vanaf de Pagode

Eenmaal weer beneden zijn we naar de rode pin gewandeld waar we het treintje wilden nemen rond het park.

Helaas was de trein vol toen we bijna aan vooraan stonden en dus moesten we daar een half uur wachten.

Bij een andere wachtrij strompel je telkens een stukje vooruit, maar hier was het dus 30 minuten stilstaan en dat viel niet mee!

Na het rondje om het park zijn we doorgewandeld naar de gele pin waar Sandra de waaghals uithaalde en de houten achtbaan Joris en de Draak ingegaan is. Voordeel : als je in je eentje gaat is de wachtrij een stuk korter!
Maar goed dat ik niet meegegaan ben want dan had ik mijn bril kunnen zoeken ergens op het park….

Meer wilde attracties waren we niet van plan om te doen en dus liepen we door naar Fata Morgana (roze pin) : een boottochtje langs wat oosterse tafereeltjes. Voor diegene die vaker in EuroDisney zijn geweest: denk aan de Pirates of the Caribbean (JoHo JoHo) boottocht.

Vrouw Holle

En tot slot zijn we het sprookjesbos ingewandeld (zie oranje pin). Daar waren we allebei al 40 jaar niet meer geweest. Allerlei sprookjes kwamen voorbij! Onder andere Rapunzel, De wolf en de 7 geitjes, de kleding van de keizer, Roodkapje en Vrouw Holle

Vooral bij de dansende elfjes op de waterlelies herinnerde ik me het Suske en Wiske avontuur wat zich in de Efteling afspeelde. De reuzen bij de ingang zagen er precies uit zoals in het stripboek!

De reuzen

Eenmaal binnen vond ik het dan wel weer wat teleurstellend. Dit sprookje staat natuurlijk al 50 jaar in de Efteling, maar ze hadden in de tussentijd toch wel iets aan de elfjes kunnen doen… Het waren oude plastieke poppen die erg schokkerig draaiden op de waterlelies. Daar hadden ze wat mij betreft wel iets soepeler bewegende en mooiere elfjes op kunnen zetten…

Voordat de elfjes gaan dansen

Rond 17:00 liepen we tevreden het park af. Met ruim 8 kilometer in de benen was ik ook blij om van mijn voeten te zijn. Op het parkeerterrein was het nog rustig en dus zijn we zonder veel moeite weer naar huis gereden. En nu heb ik weer voldoende Efteling gehad voor de komende jaren.