Spelletjesmiddag

Gisteren heb ik met een deel van mijn vriendengroep weer een spellenmiddag gehad. En ik heb me weer prima vermaakt!

We hebben de volgende spellen gespeeld :

  • Camel Up : een kamelenrace waarbij iedereen kan wedden welke kameel een etappe wint en wie de race wint. Erg leuk omdat iedereen van begin tot het einde mee kan doen en pas op het einde wordt duidelijk wie de winnaar geworden is.
  • The Mind : dit spelletje hebben we de vorige keer ook al een keer gespeeld, maar het is duidelijk dat we beter op elkaar ingespeeld zijn als vorige keer. Dit keer hebben we het tot level 6 gered! The mind is een cooperatief spel (je speelt om gezamenlijk het doel te bereiken). Je krijgt ieder level een kaart meer in je handen en zonder te zeggen welk nummer je hebt moeten de spelers proberen een stapel van kaarten in het midden van de tafel op te bouwen van laag naar hoog.
  • The Game : een spel wat je met dezelfde kaarten kunt spelen als The Mind. Ook dit is een cooperatief spel en ook nu moet je weer zonder te zeggen welk nummer dat je op je kaarten hebt, proberen om alle kaarten weg te spelen op 2 stapels die van laag naar hoog en 2 stapels die van hoog naar laag gaan.
    Op zich een aardig spel, maar het is duidelijk minder leuk dan The Mind.

Alle spellen gaan trouwens binnenkort mee als we met onze vriendengroep op vriendenweekend gaan. Ik neem dan ook de uitbreiding van Camel Up mee, want dan kunnen er tot 10 spelers meedoen!

Na dat weekend plannen we als kleiner groepje waarschijnlijk weer een nieuwe middag, want het is telkens weer een leuke middag!