Lekkere lunches zonder brood

Ik ben een beetje uitgekeken op brood. Vooral omdat ik het idee heb dat mijn lijf brood meteen omzet in kilo’s. En dus heb ik sinds een tijdje een anders gevulde lunchtrommel!

Of eigenlijk.. ik heb sowieso andere lunchtrommels gekocht omdat ik op zondag mijn lunches bereid voor maandag, dinsdag en woensdag. Op woensdag avond maak ik mijn lunches voor donderdag en vrijdag.

Ik heb 2 lunchboxen van JosephJoseph en 3 van Mepal. De JosephJoseph boxen hebben 2 compartimenten waarvan het bovenste op twee manieren tegen de onderste gezet kan worden afhankelijk hoeveel je mee wilt nemen.

Lunchboxen van Joseph Joseph

Bij deze box zit ook een klein dressing-potje. Deze box neem ik mee als ik couscous eet (onderste compartiment) met in het bovenste compartiment een mix aan groentes (komkommer, cherry-tomaat, vijgen), geitenkaas en wat dressing. Of als ik een salade mee wil nemen (onderste compartiment) met in het bovenste compartiment dressing in het kleine potje en ‘natte’ saladetoevoegingen. Het bovenste compartiment is namelijk lekvrij.

De Mepal boxen(zie bovenste foto) hebben twee uitneembare delen. Zonder die delen heb je een normale broodtrommel. Maar je kunt er dus ook een afsluitbaar (lekvrij) doosje in doen of een bakje met 2 compartimenten. En omdat ik meerdere Mepal boxen heb, kan ik dus ook 4 compartimenten maken in mijn lunchtrommel of 2 afsluitbare doosjes.

In de Mepal box gaat bijvoorbeeld een lunch met knackebrot (los in de doos) met in het afsluitbare bakje een halve avocado en een half bolletje mozzarella. Of wraps en een beetje hummus (in het dressingpotje van JosephJoseph) met in het afsluitbare bakje komkommer, tomaat en kort gekookte broccoli.
Of knackebrot met in het compartimentbakje stukjes wortel, komkommer, paprika en een gekookt eitje.

Zoals je leest heb ik dus ook veel meer groentes verwerkt in mijn lunches. Daarmee krijg ik meer groentes binnen (ik eet daar niet zo veel van ‘s avonds) EN het is een stuk calorie-armer zonder dat ik honger heb!

Win-Win!!

Ken jij nog lekkere combinaties die ik als lunch mee kan nemen? Laat het hieronder weten!