20 kilo!

Gisterochtend stond ik op de Wii (mijn weegschaal) en bleek ik 20,3 kilo afgevallen te zijn. Maarja.. gisteravond was HIO-eet-date dus de kans was groot dat ik weer terug omhoog zou stuiteren. Tijdens de HIO-eet-date let ik namelijk niet heel streng op wat ik eet. Een keer in de maand vind ik dat ik mezelf best mag verwennen met iets waar ik echt van kan genieten.

Niet dat ik normaal niet geniet van mijn eten, maar ja.. een pasta-schotel met echte room en veel (en waarschijnlijk 48+) kaas is nu eenmaal veel lekkerder dan een pasta-schotel met groentes, tomatensaus en 20+kaas. Vet blijft tenslotte toch enorm lekker!

Maar.. vanochtend bleek er maar 3 ons bijgekomen te zijn. Oftewel : ik ben vandaag precies 20 kilo lichter dan toen ik begon met lijnen!

20 Kilo!!

Dat is twee emmers vol met water…

Of 40 kuipjes boter…

Of 2 accordeons…

Aan de ene kant verbaas ik me erover dat het tot nu toe zo makkelijk is geweest, maar ik besef me ook wel dat dit nog maar het begin is. Straks gaat het vast niet meer zo makkelijk.

En wat me nog steeds een raadsel is : waar zaten die 20 kilo dan? OK, mijn gezicht is smaller, mijn tweede kin is (bijna) weg, mijn nek is dunner, mijn schouders voelen als bot, mijn kont is kleiner en mijn armen zijn dunner. Maar die paar centimeters over mijn hele lijf… was dat dan 20 kilo????

Ik begin dus nu met nog genoeg motivatie aan de volgende 20 kilo. Want ook dat mag er nog zeker af. Voorlopig laat ik mijn streefdoel nog even staan op -25 kilo, te behalen voor 1 oktober.. En op 1 oktober ga ik een nieuw streefdoel vaststellen.