Van nachtuil naar vroege vogel

Ik ging gisteravond om 20:15 naar bed toe. Kwart over 8!! Dat is kinderbedtijd!

Na anderhalve week vakantie valt het blijkbaar toch niet helemaal mee om weer volle dagen te werken. Bovendien ben ik nog van slag van het lang wakker blijven op oudjaarsnacht. (ik ging om 00:15 slapen)

Mijn bioritme geeft aan dat ik om 22:00 uur slaap en om 6:00 wakker word. Dat wakker worden moet nog wel met de wekker (al komt het ook vaak voor dat ik 5 minuten van tevoren al wakker word) maar ik spring meteen uit bed en voel me fit en uitgeslapen. Mijn bedtijd is behoorlijk strak: zodra ik begin te gapen weet ik dat het ergens tussen 21:50 en 22:10 is…

De mensen die me al langer kennen weten dat dat ooit wel eens anders is geweest. Ik kon tot diep in de nacht opblijven en ik was op mijn best tussen 21:00 en 24:00. En ja.. als je dan zo laat gaat slapen, dan is de wekker niet je beste vriend. Dus die ging om 8:00… en om 8:09.. en 8:18… etc.. totdat ik 8:45 met een hoop gedoe opstond en met een slaperig gevoel toch maar naar mijn werk ging.

Maar ergens in de loop der jaren ben ik veranderd van nachtuil naar vroege vogel. Hoe zou dat komen? Mijn medicijnen? De nieuwe nier (misschien was zij wel van een ochtendmens)? Mijn leeftijd??
Ik weet het niet. Ik weet wel dat ik het fijn vind om een ochtendmens te zijn. Behalve op feestjes… Want tegen de tijd dat een feestje echt gezellig wordt zit ik met kleine oogjes te gapen.