TV: Finale Expeditie Robinson

Gisteravond was de finale van Expeditie Robinson. Wat een anti-climax!

Deze keer was de finale in de Ziggo Dome waardoor het van een knusse studio met interviews met alle deelnemers ineens een of andere show werd waarbij alleen de finalisten een aantal keer aan het woord kwamen en de rest er voor de fatsoenlijkheid bij zat.

En het finale spel zelf vond ik ook maar matig deze keer. Voorheen moest er vuur gemaakt, geroeid, gezwommen en gedoken worden waarna ze met een zelfgemaakte pijl en boog een of ander doel moesten raken. Meestal waren de drie finalisten op het eind allemaal bezig met het laatste onderdeel en was het razend spannend!

Deze keer moest er een puzzel opgelost worden, waarna er door een mangrove gerend en geklauterd moest worden waarna ze beesten moesten tellen in verschillende kisten waarmee ze de ‘code’ konden kraken.

En het ergste : de deelnemer die aan het einde met een fakkel het vuur zou aansteken die zou winnen. Maar dat hebben we niet eens meer gezien!! Boer Jan had ruime voorsprong en had de code al gekraakt, het was nog een kwestie van de fakkel pakken en het vuur aansteken, dus het was logisch dat hij zou winnen. Maar laat dan in ieder geval het overwinningsvuur zien!!

Nee… ik vond het geen leuke aflevering…