Even op controle

Gisterochtend moest ik even op controle bij de nefroloog in het MMC Eindhoven.

Ik had een afspraak om 9:10, maar ik was er al vroeg. Zo vroeg dat ik zelfs de mevrouw binnen zag komen die blijkbaar om 8:50 een afspraak had bij dezelfde arts. 

Om 8:55 ging de deur van de onderzoekskamer open : “Ingrid, kom maar!”. Blijkbaar keek ik erg verbaasd, want de arts vroeg wat er was. “Die mevrouw is toch voor mij? Ik hoorde dat ze om 8:50 een afspraak had en ik pas om 9:10!” Waarna de arts antwoordde : “Heb je dat tegen die mevrouw gezegd?”

Euhm… nee…

Mijn arts had mij eerder uitgenodigd omdat ik altijd vlug klaar ben en hij weet dat ik daarna nog naar mijn werk moet. Die andere mevrouw kon volgens hem blijkbaar wachten.

En eerlijk gezegd : ik had mijn bloeduitslagen afgelopen weekend al gezien en daar was niet zoveel veranderd (kreatinine 112, geen diabetes, prima cholesterol waardes en zoals gewoonlijk te actieve bijschildklieren). Dus wat mij betreft was het een volgende afspraak maken en weer weg! Maar zo vlug ging het dan toch weer niet. 

De arts wilde toch nog even mijn gewicht en bloeddruk meten en weten hoe het op mijn werk ging. Maar al met al was ik alweer weg toen het 9:10 was. 

Over 4 maanden weer, tenzij ik dan net naar Maastricht moet.. Dan verplaatsen we onze controle.