Peter weer aan de slag

Niet lang geleden schreef ik dat Peter een nieuwe baan had bij de verzinkerij. Toen wisten we nog niet dat Peter blijkbaar allergisch is voor een van de stoffen die daar in de lucht hangt.

Na een paar pogingen om toch weer aan het werk te gaan bleek dat de allergische reactie steeds sneller en heftiger terug kwam. Het had dus geen zin om daar te blijven werken. En dus ging Peter weer op zoek naar een andere baan.

Via Werken in de Kempen kwam hij in contact met een staalbouwbedrijf in Eersel. Het solicitatiegesprek ging goed maar hij moest nog wel 2 dagen komen proefdraaien om te zien of het met de 4 andere werknemers van het bedrijf zou klikken. Na die twee dagen waren zowel de directeur van het staalbouwbedrijf als Peter het eens : dit is goed!

De eerste maanden lopen nog via Werken in de Kempen, maar over een paar maanden komt Peter rechtstreeks in dienst bij het staalbedrijf.

En zo is Peter deze week weer begonnen met werken en komt hij ‘s avonds thuis met zwarte vegen in zijn gezicht en met verhalen wat hij die dag gedaan heeft : lassen, zagen, lassen, boren en lassen.

One comment on “Peter weer aan de slag