Dagje Krale schietsport

Gisteren zijn Peter, Ingmar en ik rond 9:30 uur ‘s ochtends vertrokken naar Krale Schietsport in Staphorst.

Je leest het goed! Midden in de bijbelgordel ligt een lucht- en vuurwapenzaak. Het is een heel eind rijden maar we hadden alle drie een boodschappenlijstje.

Peter en ik moesten een nieuwe persluchtcilinder halen voor een verenigingsgeweer. Ik had mijn ‘nieuwe’ Walther ter reparatie meegenomen. En Ingmar en Peter hadden allebei interesse om een nieuw luchtwapen te kopen.

De nieuwe cilinder was zo gepiept. Met deze nieuwe cilinder kan het geweer weer 10 jaar mee.

Mijn wapen werd naar achteren genomen. Niet lang daarna kwam de medewerker terug. Hij had een andere cilinder op mijn wapen gedraaid en die werkte. Het probleem zat dus blijkbaar in de cilinder. Erg goed nieuws want een nieuwe cilinder is waarschijnlijk goedkoper dan reparatie van het wapen. En de cilinder die ik bij mijn wapen heb is sowieso nog maar 2 jaar goedgekeurd dus die zou ik op termijn toch nieuw moeten kopen. Omdat Krale geen cilinder voor mijn wapen op voorraad had heb ik later bij een concurrent van Krale een mooie blauwe cilinder gekocht. Die komt binnenkort via de post.

Ondertussen werden Peter en Ingmar ook al geholpen door andere medewerkers. En zo stonden we een uur later weer buiten. De plaatselijke lunchroom had een pin-storing en dus zijn we teruggereden naar Zwolle voor de lunch. Uiteindelijk was Ingmar iets over 3 weer thuis en wij een half uurtje later ook.

Het is een hoop kilometers en tijd in de auto maar het was het wel waard!