Kerstkaarten 2018

Ik moet zeggen dat ik dit jaar vrij laat ben met het maken van mijn kerstkaarten. Maar ik hoop/denk dat het me nog wel gaat lukken om ze op tijd af te hebben.

Gisteravond heb ik in een uurtje tijd in ieder geval bovenstaande kaarten gemaakt.

De basis is een rood vel A4 kaartkarton wat ik in de lengte doormidden heb gesneden zodat je een kaart kunt maken die aan de bovenkant vouwt.
Daarop ligt een witte rechthoek van kaartkarton geplakt waar ik de tekst op gestempeld heb. Daarna heb ik er gouden embossingpoeder overheen gestrooid en dit heb ik verhit.
Daarboven op ligt weer een rode rechthoek van kaartkarton waar ik weer op gestempeld heb: eerst de bomen gestempeld, met wit embossingpoeder bestrooid en verhit. En daarna de sterren nog gestempeld, met gouden embossingpoeder bestrooid en verhit. Achter de bovenste rode kaart heb ik een strookje gouden glitterkarton geplakt. De bovenste laag heb ik met wat dikkere tape op de kaart geplakt.

Dit zou een ideale kaart zijn om in massa te maken, maar ik ben niet zo tevreden over de kwaliteit van de stempels. Ze zijn van Aliexpress en zijn gekopieerd van de stempelsets van Stampin’Up. Ze kosten een fractie van de originele stempels, maar dat komt dus ook terug in de kwaliteit.