Dagje shoppen in Maastricht

Afgelopen zaterdag ben ik samen met mijn nichtje Doris een dagje gaan shoppen in Maastricht. Ter ere van onze verjaardagen (ik had haar een dagje shoppen in Maastricht aangeboden en zij mij een high tea in Maastricht) en natuurlijk voor de gezelligheid!

Rond 9:00 was ik bij Doris en zijn we naar Maastricht gereden. We hebben lekker luxe gedaan en hebben de auto rond half 11 onder het Vrijthof geparkeerd en meteen maar begonnen met een drankje aan het Vrijthof. Daarna zijn we doorgewandeld naar de Dominicanenkerk waar al een hele tijd een boekhandel in zit. En het was er druk!! Ik heb daar het verjaardagskado voor Bjorn (zoontje van Doris) gekocht wat hij nog tegoed had. Daarna zijn we doorgewandeld naar de Douglas waar Doris haar tegoedbon besteedt heeft.
En toen was het tijd voor de lunch. Doris wist een leuke lunchroom waar ze lekkere broodjes verkochten.

Na de lunch zijn we doorgewandeld naar Paprika waar ik na wat passen een leuke top heb gevonden voor over mijn groene broek die zo moeilijk te combineren is. En daarmee was mijn doel voor vandaag bereikt. We zijn nog een aantal grappige winkeltjes binnen gegaan die volgens mij alleen maar in Maastricht te vinden zijn. Bijvoorbeeld een koffie/thee winkeltje waar je nog losse theeblaadjes kunt kopen in plaats van de standaard theezakjes. Of een pepernoten fabriek waar enorm veel soorten pepernoten te koop waren.

Het werd alweer tijd voor een drankje met wat lekkers dus zijn we het chocolade-cafe in gedoken. De chocolade brownie is voor mij iets te veel chocolade dus ik heb een stuk appeltaart genomen en Doris een aantal bonbonnetjes voor bij de koffie.

Daarna hebben we nog een leuke blouse voor Doris gevonden en gingen we tevreden terug richting de auto.

Rond 18:00 waren we in Veldhoven waar we de dag hebben afgesloten in een tapasrestaurantje. We hebben bij mij thuis nog even gekletst waarna Erik Doris kwam ophalen. Ik vond het een erg gezellige dag. Zo’n dagje shoppen moeten we erin houden Doris! Volgende keer naar Den Bosch?

One comment on “Dagje shoppen in Maastricht