Walther LP300

Gisteravond zijn Peter en ik naar schietvereniging Diodwi geweest in Best.

SV Diodwi stopt aan het einde van dit jaar en heeft nog mooie ‘schietbanen’ die ze voor een spotprijs verkopen.
Een schietbaan is het geheel van de kogelvanger (waar het schietkaartje voor komt te staan en die het kogeltje opvangt in een bakje), een transporteur (set van kabels en een kastje waarmee je de kaart van de kogelvanger naar jezelf kunt laten komen of terug zonder dat je zelf hoeft te lopen) en een balie (waar je achter staat en waar je je wapen op kan laten rusten als je niet schiet).

Omdat onze schietvereniging hopelijk binnenkort naar een nieuwe locatie verhuist hebben we schietbanen nodig want op dit moment hebben we niks. Nou ja niks.. we hebben kogelvangers. We schieten vanaf een sta-tafel en om de kaartjes op te halen moeten we naar de kogelvanger lopen.
En dus zijn Peter en ik gaan kijken of de banen van Diodwi iets zijn voor ons.

Conclusie: Jazeker!! Dus als onze leden komende week akkoord gaan dan is onze vereniging aan het einde van dit jaar 8 schietbanen rijker!

We hebben nog een hele tijd zitten kletsen met de voorzitter en secretaris (een echtpaar) van Diodwi en ze hadden ook nog een luchtpistool te koop. Een tweedehandse kost al vlug 750 euro maar omdat alles weg moet konden we ook deze voor een vriendenprijs kopen.

En nu nog ruzie maken wie hem mag hebben. Het pistool heeft blauwe kleuren en dat is mijn lievelingskleur. Maar Peter had hem het eerst gezien…