Griepprik 2018

Ik heb gisteren mijn griepprik gehaald. En ik heb niet gehuild! 😉

Nee hoor, vergeleken met een dialyse naald stelt zo’n griepprikje echt niks voor.

Ik had vorige week een brief gekregen van de huisarts dat het weer zover was. Ik kon maandag tussen 15:00 en 17:00 of donderdag tussen 8:00 en 10:00 komen om de griepprik te halen. Omdat ik al vroeg begin met mijn werk was donderdag dus geen optie.

Mijn ervaring is dat er op de eerste dag rijen vol met mensen staan (tot buiten aan de stoep) die allemaal de griepprik moeten hebben. Ook bejaarde mensen die best wel in de ochtend kunnen gaan, maar nee… dan moeten ze vroeg opstaan!
Toen ik rond 16:30 mijn auto voor de deur van de praktijk parkeerde was ik dus behoorlijk verbaast.. Een parkeerplek vrij??? Geen rij tot buiten??

Ik stap de praktijk binnen en er stond gewoon helemaal niemand!! Ik kon meteen doorlopen naar de huisarts en haar assistente. Vlug de mouw van mijn jas naar beneden en die van mijn t-shirt omhoog en TJOP.. daar zat hij al! Zo snel heb ik nog nooit een griepprik gehaald!

‘s Avonds had ik wat hoofdpijn en voelde ik dat mijn lijf niet blij was. Maar vandaag is het alweer over. Het plekje rondom waar ze de naald hebben gezet is nog wel wat harder en voelt als een blauwe plek. Dat duurt waarschijnlijk nog een weekje en dan kan ik er deze winter weer tegen!