De mexicaanse griep

Ik las vanochtend een berichtje op internet wat ik vrij opmerkelijk vond:

Mensen die te dik zijn lopen duidelijk een hoger risico om ernstig ziek te worden van de Mexicaanse griep. Ook de kans op overlijden aan deze ziekte is voor dikke mensen groter dan voor dunne mensen.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakte dit bekend. Ook zwangere vrouwen en astmapatiënten lopen een hoger risico om ernstig ziek te worden of te overlijden aan de Mexicaanse griep. “De meeste zieke mensen blijken opvallend vaak te lijden aan morbide obesitas. Dat is een enorm probleem”, aldus WHO-onderzoeker Nikki Shindo.

Nu weet ik niet waar ze dit onderzocht hebben. Volgens mij lijden mensen in de VS zowiezo opvallend vaak aan morbide obesitas. Maar ze zullen er toch wel gedegen onderzoek naar hebben gedaan.

Morbide obesitas heb je trouwens bij een BMI (Body Mass Index) boven de 40. De BMI reken je uit door je gewicht te delen door je lengte (in meters) in het kwadraat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in die categorie zat. Met de nadruk op zat, want inmiddels hoef ik nog maar 1.3 kilo en dan heb ik mijn eerste streefdoel (-25 kilo) gehaald! En die BMI40 ben ik ook al een hele tijd geleden voorbij gegaan. Dus nu maar hopen dat die griepgolf in de herfst geen mexicaanse griep is en mijn gewichtsverlies al voldoende is om niet zo vatbaar te zijn voor die griep!