Netflix : Outlander

Een tijdje terug vroeg ik welke series op Netflix ik nog meer moest kijken. Sandra gaf toen aan dat Outlander ook wel wat voor me zou zijn.

Nou Sandra, je hebt gelijk!! Ik ben nu bijna aan het einde van seizoen 2 en voorlopig is dat het einde op Netflix. Maar er is dus al een 4e seizoen!! En ik wil weten hoe het afloopt!!!

Waar de serie over gaat:
Claire Randall gaat in 1945 met haar man Frank op huwelijksreis en probeert tegelijkertijd de Tweede Wereldoorlog (ze was verpleegster) van zich af te schudden. Wanneer ze tijdens een wandeling op een cirkel van stenen stuit, wordt ze getransporteerd naar 1743. Daar ontmoet ze Jack Randall : de voorvader van haar man Frank maar ook een sadistische kapitein in het Britse leger. Gelukkig wordt ze net op tijd gered door de highlander Jamie en opgenomen in zijn clan. De Schotten bereiden een oorlog voor op de Britten maar Claire weet al hoe dat gaat aflopen. Maar als ze daar iets over zou vertellen loopt ze het risico dat ze als heks wordt gezien.

De muziek is ook fantastisch. Hierboven is de uitgebreide versie van de openingsmuziek. Vooral rond 2:30 wordt het mooi, als de doedelzakken erbij komen. Het zit al een aantal dagen in mijn hoofd.

Ik vind het een hele leuke serie : het is fictie (tijdreizen, duh) maar het is wel losjes gebaseerd op waargebeurde feiten en personen die echt bestaan hebben. En ik hou wel van die combinatie. Tja.. en dan heb je nog veel Schotten in kilts en vooral die Jamie…. mjam!!

3 comments on “Netflix : Outlander

  1. Zei het toch! Op de Belgische zender hebben ze seizoen 3 al uitgezonden. Dus ik wacht ook op seizoen 4.