Uit!

Ik heb vandaag eindelijk een spelletje uitgespeeld wat ik een maand geleden gekocht had: Another Code : R – A journey into lost memories.
Ik ben niet zo’n computer-spelletjes-fan maar dit spelletje trok me wel aan: het is een point-en-click-game. Oftewel : Je ‘bestuurt’ de hoofdpersoon door een gebied en door de juiste mensen te spreken en bepaalde dingen mee te nemen en te gebruiken kun je het verhaal uitspelen. En natuurlijk allerlei puzzels oplossen!

In dit geval was het op de Wii en dus speelde de Wii-remote een grote rol in het spel. Niet alleen kon ik daarmee de hoofdpersoon besturen, maar het was ook een apparaat wat Ashley (de hoofdpersoon) bij haar had om deuren van een elektrisch slot te halen. En de Wii remote had je ook nodig om bepaalde bewegingen mee te doen zoals het schudden van een reageerbuisje, het steken van een stok of het vermalen van kruiden.

Het verhaal is opgedeeld in 9 hoofdstukken, net zoals een detective roman. Het verhaal zelf is in het begin nog vrij wazig. Ashley wordt door haar vader uitgenodigd om naar een park te komen waar zijn bedrijf gevestigd is. Zodra Ashley daar aankomt wordt haar tas gestolen en krijgt ze herinneringen van haar 13 jaar geleden overleden moeder.

Bijna 20 uur spelen later weet ik wat er met haar moeder is gebeurd, waarom ze vermoord is en door wie.

Nu ik het hele verhaal gespeeld heb ga ik het waarschijnlijk nog een keer spelen en kijken of het verhaal anders loopt als ik anders had gereageerd of sommige voorwerpen niet had meegenomen.

Overigens staat er op de verpakking dat het spel bekeken mag worden vanaf 7 jaar en ouder (vanwege het gebruikte geweld) maar ik vraag me af of een 7 jarige dit spel zou kunnen uitspelen. Zelfs ik heb een paar keer moeten zoeken op internet om me weer op weg te helpen als ik helemaal vast zat.

Dus: mocht je hetzelfde spel hebben gekocht en je hebt hulp nodig? Zet maar een reactie neer en ik zal kijken of ik nog weet hoe ik de puzzel opgelost heb.