Vakantie Brilon, Sauerland

Gisteren zijn we terug gekomen van een 5-daagse kampeervakantie naar Brilon in het Sauerland in Duitsland.

We zijn op 1 augustus vertrokken naar Camping & Ferienpark Brilon. Ergens voorbij Venlo komen we erachter dat we de milieusticker niet opgeplakt hebben. Gelukkig mag je wel over de snelweg door het Ruhrgebied…

Met de vouwwagen achter de auto mag je maar 80 km/uur op de duitse snelwegen dus het duurde ongeveer 4 uur met wat pauzes. Maar eenmaal ter plaatse hebben we een grote ruime kampeerplaats met fantastisch uitzicht. Het is ook warm dus we hebben in etappes de vouwwagen opgebouwd. Enige nadeel dat we ontdekken aan de camping: het toilet/douche gebouw is ongeveer 2-3 minuten lopen naar beneden. En daarna natuurlijk weer terug omhoog!

De dag erna doen we het rustig aan in de voormiddag en rijden we na de lunch naar Warstein. Daar gaan we naar Warsteiner Welt.

We krijgen eerst een filmvoorstelling in een heerlijk koele zaal waar de geschiedenis en brouwproces van Warsteiner worden uitgelegd. Daarna gaan we de bus in voor een rondleiding door de echte brouwerij.

Tot slot kunnen we nog twee uur in de biergarten blijven en gratis bier drinken! Ik heb twee alcohol-vrije varianten geprobeerd: herb (niet zo lekker) en lemon radler (lekker!!).

De derde dag gaan we op aanraden van de camping eigenaresse naar het historisch stadje Soest. Het is een oud hanzestadje met veel kerken, vakwerkhuisjes en een stadspoort.

We lunchen bij restaurant Zwiebel waar we een ontzettend lekkere omelet eten. Uiteindelijk vinden we ook de winkelstraat waar we nog wat souvenirs shoppen.

Terug bij de auto komen we erachter dat we niet hadden mogen parkeren op de parkeerplaats waar we stonden. We hebben dus dubbel geluk: gratis geparkeerd en niet weggesleept ?

De vierde dag is het in de ochtend wat koeler. Maar als we ‘s middags willen wandelen is het alweer erg warm geworden. Omdat de ronde maar 2 km lang is besluiten we hem toch te lopen. Blijkbaar is de route van en naar de parkeerplaats niet meegenomen want we lopen uiteindelijk bijna 4 kilometer. Eerst een flink stuk omhoog. Vervolgens om de top van een heuvel in etages weer omlaag. Het uitzicht is soms erg mooi!

De laatste dag is het eindelijk een stuk koeler! Maar er dreigt neerslag en dus maken we toch wat haast om in de ochtend alles in te pakken. Ook haal ik nog een geocache op die 180 meter heuvel op ligt. Daarmee heb ik nu ook een geocache in Duitsland in mijn lijstje ?
De terugreis doen we weer rustig aan en komen we rond 16:00 uur weer thuis. In totaal hebben we iets meer dan 700 kilometer gereden. We hebben mooie dingen gezien maar ik vond het eigenlijk te warm.