Netflix : Top of the Lake

Ik heb alweer weer een serie uit: Twee seizoenen van Top of the Lake.

Voor mijn gevoel zijn de twee seizoenen afzonderlijke verhalen. De enige overeenkomst is de rechercheur Robin Griffin die in beide seizoenen een hoofdrol heeft.

In het eerste seizoen wordt er een 12-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland vermist wat zwanger is. Robin Griffin is gespecialiseerd in sexuele vergrijpen en start een onderzoek.
In seizoen twee is het 4 jaar later en is Robin verhuisd naar Sydney. Op Bondi Beach spoelt het lichaam van een chinese jonge vrouw aan die een paar weken zwanger is. Ook nu gaat Robin Griffin weer op onderzoek uit.

Natuurlijk zit er nog wel wat meer verhaal in de serie, maar die ga ik niet hier verklappen. De twee seizoenen duren elk 6 afleveringen waardoor ik de hele serie in 2 weekenden gekeken heb. Ik vond de serie leuk om te zien, maar niet super goed. Vergeleken met de politie-serie The Bridge is deze serie bijvoorbeeld een stuk minder spannend. In het tweede seizoen speelt trouwens Nicole Kidman mee. Ik had niet gedacht dat zo’n bekende actrice een redelijk onbenullige rol zou spelen in een TV-serie. Maar blijkbaar dus wel…

Ik raak inmiddels een beetje inspiratie-loos welke volgende serie ik zal gaan kijken. Heeft iemand nog een aanbeveling?

6 comments on “Netflix : Top of the Lake

  1. Zit Outlander erbij? Doet een beetje denken aan die flodderromannetjes, maar is soms best spannend. In ieder geval verslavend goed.

  2. Van iemand op het bedrijf gehoord: Black Mirror. Met je IT/tech-achtergrond wellicht wel interessant.