Slecht nieuws

De laatste tijd kreeg mijn moeder weer steeds meer last van haar buik. Er zat weer veel vocht in en ze voelde zich ook moe. Dus is ze vorige week eerder naar de oncoloog gegaan dan afgesproken. Wat blijkt : de kanker is terug 🙁

Afgelopen vrijdag kreeg ze alweer haar eerste chemokuur uit een serie van 6 geplande kuren. Deze chemokuur heeft een iets andere samenstelling als de vorige keer. Toen was het meer een algemeen werkende mix om de hoofdoorzaak en verschillende uitzaaiingen aan te pakken.
Deze chemokuur is meer gericht op alleen het buikvlies. Komende vrijdag volgt deel 2 van deze eerste kuur waarbij groei van nieuwe bloedvaten wordt geremd. Op die manier wordt via de chemokuur alle huidige kankercellen kapot gemaakt en met het remmen van nieuwe bloedvaten wordt ervoor gezorgd dat nieuwe tumoren niet kunnen ontstaan.

Afgelopen week heeft ze een CT scan gehad die als uitgangspositie moet gelden. Na 3 kuren wordt met een nieuwe CT scan gekeken of de kuren aanslaan.

Ik vond het een enorme tegenvaller dat de kanker nu alweer terug was. Dat het terug zou komen had de arts afgelopen januari al wel aangekondigd (vanwege de ernst van de kanker was de kans heel groot dat het terug zou komen), maar ik dacht dat het langer zou duren. Maar het feit dat de artsen nu weer zo vlug met chemokuren starten geeft mij dan ook wel weer de hoop dat het te behandelen is. Hopelijk heeft mijn moeder van deze kuren wat minder last dan van de vorige en kunnen we eind van het jaar weer vieren dat de kanker weg is.