Lekker weer???

Zomaar een stukje uit een weervoorspelling: “De laatste weken genoten we van heerlijk zomerweer met veel zon en zeer warme temperaturen. Gelukkig koelde het tijdens de nachten nog vrij goed af waardoor de droge warmte goed te verdragen viel.”

Nou … niks WE genoten van het heerlijke zomerweer! Ik geniet namelijk niet van deze temperaturen!
Ik kan me vooral storen aan die radio-DJ’s die vanuit hun studio in het midden van het land roepen dat het zo’n lekker weer wordt. Ja.. daar bij jullie wordt het misschien 25 graden. Dat is aan de warme kant, maar nog te hebben. Maar hier in het zuiden zuchten we al weken met temperaturen tussen de 25 en 32 graden. En dat is gewoon te heet!!

Omdat ik medicijnen slik die mijn afweer verlagen heb ik een verhoogde kans op allerlei vormen van kanker, waaronder huidkanker. Ik zorg dat ik op het warmst van de dag niet de zon in ga. Ik zou wel naar buiten mogen, maar dan moet ik me insmeren met factor 50. Eigenlijk plamuur je je lijf daarmee dicht. Ik zweet al moeilijk, maar dan wordt het gewoon onmogelijk zodat ik na een uurtje bijna misselijk van de warmte ben omdat ik mijn hitte niet kwijt kan.

En dus ben ik al weken niet gaan wandelen wat mijn conditie ook niet echt ten goede komt. Ik zit op werkdagen overdag nog in de airco, maar Peter die bikkelt gewoon door in een grote productiehal waar niks gekoeld wordt. Omdat we allebei ‘s ochtends vroeg beginnen liggen we er ‘s avonds op tijd in. Maar de temperatuur is om 22 uur nog steeds niet ideaal om te gaan slapen. In het weekend liggen we allebei voor pampus op de bank en dutten overdag nog wat bij…

Ik vraag echt niet om herfst (ik wil binnenkort nog op vakantie met de vouwwagen en dan is het wel fijn als het droog blijft), maar 23 graden is toch ook prima? En om de paar dagen ‘s avonds een flinke regenbui vind ik ook geen probleem.

Maar hou in ieder geval eens op met die persoonlijke mening bij het weerbericht : het wordt warm, het wordt zonnig.. Dat klopt. Maar het wordt niet heerlijk zomerweer!