Milieusticker voor Duitsland

Binnenkort gaan we op vakantie naar Duitsland. En om er zeker van te zijn dat we niet per ongeluk in een stad komen met een “Umwelt Zone” heb ik maar een milieusticker aangevraagd.

Eigenlijk is het maar een kleine moeite. Je kunt de sticker online aanvragen maar omdat ik een lease auto heb wist ik niet zeker welke naam ik moest invullen (de auto staat niet op mijn naam, maar ik wil wel dat de sticker naar mij wordt gestuurd). En dus ben ik maar even naar de ANWB gegaan want daar vragen ze hem ook voor je aan. En als lid van de ANWB kreeg ik nog een euro korting ook!

Ik had ergens gelezen dat auto’s met Diesel-motoren niet overal meer toegelaten werden. Nu heb ik een vrij nieuwe auto (oktober 2016) maar het is wel een Diesel!
Ik hield dus rekening met een gele sticker maar het werd een groene! Joepie!! Nu kunnen we dus overal zonder problemen naar toe rijden in Duitsland!

Wat ik me wel afvraag: blijft deze sticker nu onbeperkt geldig? Als ik deze auto nu nog 20 jaar door zou rijden, zou ik dan nog steeds als ‘groen’ gezien worden?? Misschien moet ik de sticker nog eens wat beter bekijken of er misschien een geldigheidsduur op zit…

One comment on “Milieusticker voor Duitsland

  1. Er zit geen geldigheidsduur op. Hij hoort bij de auto (op het kenteken) en blijft dus geldig. Mochten de regels aangepast worden; tja, dat zie je dan wel.