Wandelen op knooppunten

Afgelopen zaterdag hebben Peter en ik een wandeling gemaakt op basis van wandelknooppunten in het Vresselsebos bij Nijnsel/Breugel.

[mappress mapid=”28″]

Volgens de knooppunten zou het een wandeling van ongeveer 6 kilometer zijn, maar mijn GPS die ik ook aan had staan gaf aan het einde een tocht van 7,5 kilometer aan. Die kilometer-aanduidingen op de wandelknooppuntenkaart moeten we dus als grove inschatting zien!

Al met al waren die 7,5 kilometer wel de moeite waard! De route door het bos liep niet over de grote paden maar nam ons soms door bos waarvan ik dacht dat er amper iemand loopt. We zijn in die 7,5 kilometer trouwens maar 2 mensen tegengekomen, dus het was er ook erg rustig! Uiteindelijk zijn we ook nog langs een aantal vennen gelopen en door het gebied waar de schotse hooglanders stonden te grazen.

De hooglanders hadden zich goed verstopt. Op een gegeven moment ontdekte Peter er een. Ik heb een foto gemaakt, maar daarop is hij moeilijk te herkennen.

Zoekplaatje:

Al met al dus een heerlijke wandeling! Deze gaat ook in de verzameling van “deze moeten we nog een keer lopen”-routes!
Ik zag dat er ook nog 2 multicaches door dit gebied gaan waarvan we er 1 in ieder geval gaan lopen. De andere moet ik nog even teruglezen want die was volgens mij erg lang. Ach.. misschien doen we die dan in 2 of 3 etappes.