The Longhorn – Oirschot

Gisteren kon ik eindelijk weer eens naar een etentje met mijn vriendengroep! Deze keer zijn we naar rib & steakhouse The Longhorn in Oirschot gegaan.

Het was mijn idee om hierheen te gaan omdat ik hier ooit (dat kan wel bijna 20 jaar geleden zijn) gegeten had en ik benieuwd was of het nog steeds was zoals ik het me herinnerde. Mijn vrienden vonden dat een rare keuze, want ik hou niet van botjes in mijn vlees. En eigenlijk ben ik sowieso geen enorme vlees-eter. Dus dat IK dan kies voor een rib & steakhouse is verrassend.

Dit restaurant staat overigens ook niet bekend als een culinair hoogstandje. Maar eigenlijk hoeft dat voor mij ook niet. Ik wil gewoon lekker eten!

Nou.. dat is gelukt! Nacho’s vooraf en een stuk kipfilet (300 gram!!) met warme groenten en aardappelstukken in creme, kaas en spekjes. Dat vlees was natuurlijk veel te veel, maar bij The longhorn doen ze niet moeilijk en bieden ze zelf aan om het resterende vlees in te pakken voor thuis bij het afruimen van de tafel.

Wat ik heel grappig vind is dat op iedere tafel een mandje pelpinda’s staat en dat je de schillen gewoon op de grond kunt gooien. Daarmee krijg je toch een beetje het cowboy saloon idee. En dat is precies de sfeer die ze bij The longhorn willen uitstralen : amerikaans, het wilde westen en cowboys.

Ik heb in ieder geval een prima avond gehad en ben weer een beetje bijgekletst met mijn vrienden.