Falk VVV wandelkaarten

Een paar weken terug heb ik wandelkaarten gekocht van de omgeving waar we wonen.

Peter en ik vinden het wandelen van geocaches erg leuk, maar de meeste multi-caches in de bossen in de buurt die ons leuk leken hebben we gelopen. Een tijdje terug hebben we wat wandelroutes gelopen die door Staatsbosbeheer waren uitgezet. Het nadeel daarvan is dat je een vast traject loopt wat honderden andere wandelaars ook al gelopen hebben. Bovendien heb je dan een behoorlijke kans dat vlak voor je of vlak achter je nog andere wandelaars dezelfde route lopen.

Ik was eigenlijk op zoek naar een echte wandelkaart van De Kempen met hoogtelijnen etc. , maar deze heb ik nergens kunnen vinden. Het beste wat ik kon vinden was deze wandelkaart van Falk. De kaart toont alle wandelknooppunten in de Kempen zodat we toch onze eigen routes kunnen maken. Maar veel mensen lopen al op wandelknooppunten dus nog steeds is er een kans dat we geregeld andere wandelaars tegen zullen komen. Maar deze kaart laat ook de andere wandelpaden zien die we kunnen kiezen om bijvoorbeeld een route wat af te snijden.

Deze kaarten heb ik trouwens gekocht (klikken op de link brengt je naar bol.com zodat je daar de wandelkaart ook zelf kunt bestellen)

De brabantse kempen: Wandel door de Brabantse Kempen en ontdek de mooiste natuurgebieden zoals de Cartierheide, de Kuikeindseheide, Landgoed De Utrecht, Plateaux en het Hageven.
De peel: Alle wandelpaden in De Peel
Het groene woud : Wandel door de Het Groene Woud, de Kampina, de Oisterwijkse Bossen en Vennen, Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen en landgoed Huis ter Heide.

Daarmee hebben we in een grote cirkel rond ons huis de mogelijkheid om zelf uit te vinden waar, hoever en hoelang we willen gaan wandelen. In de blog van gisteren heb je kunnen zien dat we daar al goed gebruik van hebben gemaakt. De kaarten zijn namelijk best groot en daarmee niet handig tijdens het wandelen zelf. Ik heb op mijn scanner/printer delen van de kaart geprint en deze daarna gelamineerd. Deze deelkaarten zijn daarmee waterafstotend en ik kan er met een stuk plakband en watervaste stift een route op schrijven die ik daarna makkelijk weer kan verwijderen. Dat werkt geweldig!