Koffie!

Toen ik 4.5 jaar geleden plotseling aan de dialyse moest kreeg ik ook een dietiste toegewezen.

Naast voedingsadviezen vanwege mijn dialyses vertelde ze ook dat het drinken van caffeine-houdende dranken er voor kon zorgen dat de blaasjes die zich vormen in mijn nieren sneller konden groeien. Nu was ik al een tijdje afgekickt van de cola, maar misschien heeft dat vele cola drinken in het verleden er wel voor gezorgd dat mijn ziekte 10 jaar eerder tot uiting kwam dan bij mijn vader.

Hoe dan ook … de dietiste raadde me aan om geen caffeine- of theïne-houdende dranken meer te drinken. En dus ben ik toen ook gestopt met het drinken van koffie en thee. Die energy drankjes dronk ik sowieso al nooit, dus dat was geen probleem.

Maar soms is een kopje koffie gewoon lekker! Ik ben geen enorme koffie drinker en ik doe er ook veel melk in om de smaak wat zachter te maken. Dus toen ik een tijdje geleden deze oploskoffie vond was ik helemaal blij! Een cappuccino zonder caffeine!!

Wat ik al schreef : het is een oploskoffie dus de ECHTE koffieliefhebber zal hem wel niet lekker vinden. Maarja.. die vinden caffeine-vrij of met veel melk toch al niks. Het boeit me eigenlijk ook niet wat de ECHTE koffieliefhebbers zeggen : Voor mij is dit perfect! Precies genoeg voor 1 grote mok koffie met melk.