Weekendje weg

Gisteravond zijn we terug gekomen van een nachtje kamperen met de vouwwagen. En het was weer heerlijk!

Het hemelvaart weekend zag er qua weer veelbelovend uit en omdat mijn moeder en mijn zus de vouwwagen nog niet in het echt hadden gezien hebben we een camping gevonden in Heijen: Hoeve Carpe Diem. Een boerencamping met maar 20 plaatsen en geen leuke voorzieningen voor kleine kinderen (behalve dan een paard, wat koeien, kippen en een varken). Daardoor was het een rustige camping zonder veel gillende kinderen.

Vrijdag zijn we rond de middag vertrokken waarbij we Pris eerst hebben weggebracht naar Vierlingsbeek waar zij en een vriendin nog even paard gereden hebben (de vriendin heeft haar paard daar op een manege staan). Peter en ik zijn samen met Diezel doorgereden naar de camping en hebben daar onze vouwwagen en tentje opgezet. Onze plaats was erg ruim en stond op een paar meter van de wei waarin de hengst rondliep. Diezel vond het paard maar niks en had meer interesse in de kalfjes een wei verderop.

‘s Avonds zijn Sandra, mam en Jo nog even langsgekomen voor een rondleiding door onze ‘vakantievilla’ en hebben we alvast moederdag gevierd.

De grootste reden voor het vroege wakker zijn de volgende ochtend waren de boerderij dieren die allerlei geluiden lieten horen in de ochtend. Normaal gesproken ben je niet gewend om 2 hanen, een briesend paard en loeiende koeien om je heen te hebben!

De rest van de dag hebben we wat gepuzzeld en in de zon gezeten totdat het tijd was om weer in te pakken. Omdat we Diezel bij ons hadden zijn we nergens naar toe geweest. Maar soms is het gewoon lekker om nergens heen te gaan en gewoon tot rust te komen.

Nadat we alles weer ingepakt hadden (het gaat steeds efficienter!) hebben we nog een bezoekje gebracht aan de plaatselijke friettent voor een grote schotel met schnitzel, friet en salade.

En toen waren we alweer thuis! Het was maar 1 nachtje weg, maar het voelt als een week vakantie! Wat kom je toch goed tot rust als je even weg bent van huis zodat je de normale klusjes niet meer hoeft te doen.

Zodra we weer een wat langer weekend hebben, dan wil ik wel weer gaan!