Extremen

Waarom moet het nu ineens 28 graden buiten zijn?

Ik vind alle seizoenen wel mooi, maar de herfst is mijn favoriet, gevolgd door de lente.
Beide seizoenen hebben over het algemeen geen extreme hitte of kou. Ik vind de winter mooi als het droog weer is en er schijnt zo’n waterig zonnetje. Meestal vriest het dan ook hard, maar daar kun je jezelf op kleden. En als dan eindelijk de kou uit de lucht gaat en de zon krijgt meer kracht dan vind ik de lente ook weer heerlijk. De achterdeur kan af en toe weer open en je ziet gewoon dat iedereen vrolijker is. Het leuke is dat je in de lente ook nog allerlei dingen kunt ondernemen omdat het wel zonnig is, maar niet belachelijk warm.

Tot deze week dan… Het is pas halverwege april en de buitenthermometer geeft bijna 30 graden aan! Ik ga niet meer naar buiten want ik verbrand er levend (zeker in de lente als mijn huid toch al niks meer gewend is) en ALS ik al buiten kom dan is het uit pure noodzaak en ga ik het liefst meteen weer naar binnen.

Pfffff… en dan moet de zomer nog komen…

Eerlijk gezegd ben ik bang dat we weer zo’n mislukte zomer krijgen als vorig jaar waarbij we in de 3 weken dat we vrij hadden iedere dag gehoopt hebben dat het niet zou regenen. En zodra we weer aan het werk moesten en het weer richting herfst ging hadden we ineens weer warme dagen. Het is natuurlijk nooit perfect, maar dit vind ik in ieder geval niks!