Film: Final Destination 4 (3D)

Gisteren ging Final Destination 4 (FD4) in premiere, en dat nog wel op mijn verjaardag!
Dus ik ben met de vriendengroep eerst lekker gaan uit eten bij een restaurantje waar ze maar liefst 7 verschillende soorten kaasfondue hadden. En daarna met de mensen met de sterkste magen naar de film. En omdat FD4 in 3D werd vertoond zat de hele (uitverkochte) zaal met zo’n kek 3D brilletje op.

En ik moet zeggen: deze film is tot nu toe de beste 3D film die ik heb gezien (behalve misschien “Honey, I shrunk the audience” in EuroDisney).

Het bloed, ledematen, auto-onderdelen, schroevedraaiers en spijkers vlogen rond mijn oren en ik heb in minder dan anderhalf uur zeker 30 mensen dood zien gaan op de meest gruwelijke manieren: verbrand, gespiest, onthoofd, geplet, verdronken of overreden. En dat in drie dimensies!!

Als ik het zo neerschrijf lijkt het een gruwelijke film. Misschien is het dat ook wel, maar de film is zo gruwelijk dat je hem begint te kijken als een avontuurlijke film waarbij je zelf meepuzzelt of je kunt achterhalen hoe de volgende persoon aan zijn/haar einde komt.

Dus zeker een aanrader als je een sterke maag hebt want de effecten zijn echt goed. Maar als je niet zo van bloed houdt of je hebt liever een happy end, dan kun je maar beter niet gaan.